Forum, Foren, Phorum, Phoren,  
Kopfzeile Druck

Rumänien-Forum Rezepte, Essen & Trinken (Rumänienforum)

Infos zur Textformatierung (Links, Fett- und Schrägschrift etc.)

Ab sofort erscheint wieder jeder Beitrag sofort - ohne Moderation.
Als Gegenleistung bitte ich alle User darum, mir rechtswidrige, beleidigende oder sonstig sittenwidrige Beiträge - auch eventuelle Rechtsverletzungen wie fremde Texte oder Fotos sofort zu melden: reti@rennkuckuck.de

Hier darf jeder original rumänische Rezepte eintragen.
Aber bitte vorwiegend in deutscher Sprache!
Außerdem Adressen von Geschäften mit Spezialitäten aus Rumänien.

 Neuer Beitrag  |  Ganz nach oben  |  Themen-Liste  |  Suchen  |  Einloggen   Vorherige Nachricht  |  Nächste Nachricht 
 Re: Papanasi
Autor: Melania 
Datum: 21.06.04 21:13

Hallo Corina, chiar zilele trecute am gasit si eu in internet o reteta de papanasi, ti-o trimit si tie cu placere:
Ingrediente :

501 g branza de vaci, 3 oua, 100 g gris, 45 g faina, 60 g unt, 60 g pesmet, 150 g smantana, sare dupa gust.
Mod de preparare :
Se amesteca bine intr-un castron branza cu grisul, ouale si sarea. Se ia din compozitie cu o lingura si, cu palmele date prin faina se fac mingiute cu o adancitura. Intr-o cratita se da in clocot apa sarata in care se pun papanasii si se tin pana se ridica deasupra apei si se mai fierb apoi 10-12 minute pe foc foarte mic. Cand sunt gata, se scurg de apa, se oparesc cu unt si in mica adancitura se pune pesmet prajit in unt.
Mod de servire :
Se servesc fierbinti, cu sau fara smantana si zahar pudra.


Eu i-am facut putin altfel avand in vedee ca branza de aici e mai "moale" decat cea din tara:

500 g branza de vaci, 150 g gris, 2 oua = amesteci compozitia (eu mai pun si 2-3 linguri de zahar in compozitie), la fel se fac mingiute si ii pui la fiert in apa sarata pana se ridica la suprafata. Ii lasi sa fiarba cateva minute. Separat intr-o tava prajesti pesmet cu zahar (aproximativ 8 linguri pesmet si 6-7 linguri de zahar) cateva minute. Scoti papanasii cu spumiera din apa si ii dai prin pesmetul si zaharul prajit. Se pot servi calzi, eventual si cu smantana (daca am prea multi eu ii mananc si reci)...mmmhh
Guten apetit,
Melania
:-)



 Auf diesen Beitrag antworten  |  Liste aller Rumänien-Foren  |  Themen-Liste  |  alle Beiträge anzeigen   Neuerer Beitrag  |  Älterer Beitrag 


 Beiträge  Autor  Datum
 Papanasi  Neu  
Corina S. 11.06.04 12:13
 Re: Papanasi  Neu  
Kätzchen 18.06.04 22:01
 Re: Papanasi  Neu  
mariella 11.08.05 01:13
 Re: Papanasi  Neu  
Tim Noris 16.08.05 15:43
 Re: Papanasi  Neu  
Melania 21.06.04 21:13
 für Melania und Margareta  Neu  
Corina S. 01.07.04 23:00
 Re: für Melania und Margareta  Neu  
Melania 10.07.04 16:55
 Re: Papanasi  Neu  
Tim Noris 16.08.05 15:38


 Liste aller Rumänien-Foren  |  Zur Registrierung 
 Benutzerlogin
 Benutzername:
 Passwort:
 Login-Daten speichern:
   


 Passwort vergessen?
eMail-Adresse oder Username unten eingeben. Dann wird Dir per eMail ein neues Passwort zugeschickt.

phorum.org

Ende: 0,083   -   Total: 0,083   -   Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)   -   5.6.40-nmm10   -   PC
Die Script-Zeitzone und die ini-set Zeitzone stimmen überein.