Ab sofort erscheint wieder jeder Beitrag sofort - ohne Moderation.
Als Gegenleistung bitte ich alle User darum, mir rechtswidrige, beleidigende oder sonstig sittenwidrige Beiträge
- auch eventuelle Rechtsverletzungen wie fremde Texte oder Fotos
sofort zu melden: reti@rennkuckuck.de
Hier darf jeder original rumänische Rezepte eintragen.
Aber bitte vorwiegend in deutscher Sprache!
Außerdem Adressen von Geschäften mit Spezialitäten aus Rumänien.
|
Autor: rosa
Datum: 27.11.10 10:08
Ingrediente:
150g unt
250g faina
150g zahar pudra
100g nuci prajite
1 ou
arome (vanilie, lamaie, scortisoara, pudra de cuisoare)
10g praf de copt
300g gem de coacaze
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu zaharul. Faina cernuta si praful de copt se amesteca, se adauga nucile macinate, oul si aromele.
Aluatul se lasa la rece la frigider, apoi se imparte in 4. Din 3/4 din aluat se intinde o foaie care se pune in forma detasabila (diametru 22cm) si peste ea se pune gemul de coacaze.
Din restul de aluat se formeaza fasii care se pun in forma de gratar peste marmelada, facandu-se de asemenea si o margine.
Se unge cu ou pe margine si se pun fasii de migdale.
Se coace 40-45 min. la 190 grade.
|
|
|
Sylvia |
26.11.10 21:08 |
|
rosa |
27.11.10 10:08 |